28.06.2021

Time: 19

Location: CC Zwaneberg, Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg

28.06

2021

MESKEREM MEES

+ BLUAI


CC Zwaneberg, Cultuurplein 1, 2220 Heist-Op-Den-Berg

tickets

Voorverkoop: €10

MESKEREM MEES

Was jij erbij in december, toen Meskerem Mees een ronduit magisch voorprogramma speelde van The Bony King of Nowhere? Sinds die passage op de Heistse Berg is het érg snel gegaan voor de 20-jarige singer-songwriter. Ondertussen stond ze met haar single ‘Joe’ op nummer 1 in De Afrekening, verzorgt ze wekelijks een originele cover tijdens de radioshow van Michèle Cuvelier op Studio Brussel en strijdt ze op 18 oktober voor de gouden plak van Humo’s Rock Rally.Een Belpopster in wording, zonder twijfel. Plaatsen zijn beperkt, dus verzeker snel je plekje met je bubbel!

Meskerem Mees

Ze heeft de soul van Nina Simone, de panache van Joni Mitchell, de frisheid van Jade Bird en een stemgeluid zo puur als bronwater. De Oost-Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees, een grande dame van twintig met Ethiopische roots, neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los.

Meskerem beschikt over een talent waarop alleen de grootsten kunnen terugvallen. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.

Als kind snuffelde Meskerem graag in de platencollectie van haar vader, die haar zijn liefde voor muziek met de paplepel ingaf. ‘Maar inspiratie haal ik werkelijk van overal,’ zegt ze, ‘van andere artiesten maar ook uit het dagelijks leven.’ Voeten op de grond en elke noot recht uit het hart: dat is Meskerem.

Meskerem speelde voor de eerste keer live in augustus vorig jaar. Maar haar carrière neemt al snel meer en meer vaart. In december is ze één van de laureaten van de Sound Track-wedstrijd van Poppunt en speelt ze supports voor The Bony King of Nowhere en Jan Verstraeten. En dit lijkt maar het begin te zijn: 2020 kondigt zich immers bijzonder veelbelovend aan.

> https://vi.be/meskeremmees <

BLUAI

Maak kennis met BLUAI, alias Catherine Smet, een Antwerps supertalent dat zich laat inspireren door de betere bedroom singer-songwriters. Denk aan Phoebe Bridgers, Clairo en Snail Mail. Ze schrijft sterke songs en is bovendien vingervlug op haar gitaar, waar ze met de juiste effecten altijd de ideale sfeer uit krijgt. Live wordt ze begeleid door de erg getalenteerde klassieke pianiste Laura Y. Dé toekomstige Belgische indiesensatie?