17.12.2019

Time: 20:00-23:59

Location: Hnita Bergola, Kerkhofstraat 4, 2220 Heist-Op-Den-Berg

17.12

2019

THE BONY KING OF NOWHERE

+ Meskerem Mees

Deuren 20:00
Hnita Bergola, Kerkhofstraat 4, 2220 Heist-Op-Den-Berg

tickets

Voorverkoop: €8

Aan de deur: €12

The bony King Of Nowhere

The Bony King of Nowhere is al jaren een vaste waarde in het Belgische folklandschap. Zijn prachtige vijfde album ‘Silent Days’, geschreven in de nasleep van een relatiebreuk, werd alweer lovend onthaald. In de intieme Hnita Bergola midden in het Bergbos komt Bram Vanparys een try out brengen van de plaat  samen met zijn band (inclusief Gertjan Van Hellemont, aka Douglas Firs).

The Bony King Of Nowhere

In 2009 debuteerde de Gentse songschrijver Bram Vanparys met zijn geprezen langspeler ‘Alas My Love’. Nu, 4 albums en een soundtrack (voor de Waalse film Les Géants) later komt de man met een 5de album naar buiten en zet hij zijn unieke universum meer dan ooit in de verf. Op eigenzinnige wijze slaat Vanparys een brug tussen klassieke songschrijvers als Dylan en Cohen, en alternatieve bands als Talk Talk en Radiohead.

De americana die op zijn vorige, in Los Angeles opgenomen album ‘Wild Flowers’ nog sterk aanwezig was, maakt plaats voor een donkerdere, meer experimentele sound. Elektrische gitaren worden al eens met broodmessen bespeeld en akoestische instrumenten worden herhaaldelijk door tape machines gehaald en vervormd tot unieke, onaardse klanken.

Vanparys producete het album volledig zelf en deed de opnames deels op locatie, waaronder de caravan waarin hij een goed jaar heeft gewoond en deels in de studio van Koen Gisen (An Pierlé, Flying Horseman). Op dat album hoor je onder meer zijn vaste kompaan Jasper Hautekiet op bas (Admiral Freebee, Rhythm Junks), de mysterieuze strijkersarrangementen van Tim Vandenbergh (Eriksson Delcroix) en de jazzy grooves van Simon Segers (De Beren Gieren, Absynthe Minded). Live wordt The Bony King of Nowhere vervolledigd door Gertjan Van Hellemond (Douglas Firs) op gitaar en toetsen en de nieuw ingelijfde drummer Christophe Claeys (Amatorski, Faces On TV).

Meskerem Mees

Naast The Bony King of Nowhere zakt ook Meskerem Mees af naar de Hnita Jazz Bar. Het 20-jarige Gentse talent speelde afgelopen zomer op Leffingeleuren en stootte afgelopen weekend door naar de Oost-Vlaamse finale van Sound Track. Kippenvel verzekerd, met haar lieflijke, goed opgebouwde folksongs en prachtige stem.

> https://vi.be/meskeremmees <